fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1
Měsíční plán akcí: březen 2024
2 3
4 5 6 7
Co očekávat od olympiády z angličtiny?
8 9 10
11 12 13 14 15
Soutěž Lidice pro 21. století
16 17
18 19 20 21 22
Matematický klokan
23 24
25 26 27 28 29 30 31
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Krajské kolo pIšQworek v Českých Budějovicích

Krajské kolo pIšQworek v Českých Budějovicích



Datum konání:
14.11.2016

Do krajského kola soutěže pIšQworky postoupily dva z našich čtyř týmů z okresního kola. V turnaji, kterého se zúčastnilo 16 týmů, oba naše týmy, jak XaXaXa ze 3.A tak i VATVP z 1.A, skončily v základní skupině a obsadily konečné 9. až 16. místo. 

Týmy XaXaXa a VATVP

Organizátor soutěže na svém webu pisqworky.cz napsal:

Všichni z Budějovic mají velká pírka a ukáží je i v Brně

Hue An Nguyen Thi, 14. 11. 2016 v 13:55

Začátek 2. listopadového týdne začal na Obchodní akademii v Českých Budějovicích ve víru pIšQworek. Na krajský turnaj přijelo 16 týmů z celého Jihočeského kraje.

Než celý turnaj vypukl, vyhlásilo se pátrání po týmu Heavy cargos. Naštěstí pátrání netrvalo dlouho a tým konečně dorazil do pořadatelské školy. Po rozlosování do skupin začaly nervy drásající souboje křížků a koleček.

Ve skupinách A a C postup do čtvrtfinále rozhodovalo skóre mezi týmy Mufíci a Skákající opičáciA Teamem a Asociace piškvorkářů. Radostně Skákající opičáci se vrhli do boje o semifinále proti Mr. Gymstr, avšak po pár zahraných partiích už smutně hopsali domů. Asociace piškvorkářů o šestibodovém rozdílu postoupila do čtvrtfinále proti Prcni to tam.  V pavoukovi Vohamavoka narazila na těžkopádné soupeře Heavy cargos, ale Vohamavoka se jich nezalekla a s velkým předstihem je poslala domů. „Ať jsi Vojta nebo Jirka, všichni máme velký pírka“ se vzchopila a všechny Vzácné dřeviny pokácela.

V semifinálových bojích se utkala gymnázia z Jindřichova Hradce, Strakonic a Tábora. „Ať jsi Vojta nebo Jirka, všichni máme velký pírka“ bez jediné ztráty si opatřila vstup do grandfinále a v těsném závěsu se připojil tým Mr. Gymstr. V boji o třetí místo se utkali Vohamavoka a „Prcni to tam“, které získali „Prcni to tam“.

  1. místo „Ať jsi Vojta nebo Jirka, všichni máme velký pírka“ (Gymnázium Vítězslava Nováka) ve složení: Vojtěch Voráček, Vít Voráček, Dominik Mareš, Jiří Vrzal, Michal Hejda
  2. místo Mr. Gymstr (Gymnázium Strakonice) ve složení: Dominik Staněk, Michaela Helmová, Antonín Prantl, Václav Kůla, Pavel Vašek
  3. místo Prcni to tam (Gymnázium Vítězslava Novák) ve složení: Jan Štrobl, Zdeněk Didek, Pavel Přibyl, Marie Šlapanská, Tomáš Křinecký

O okresním kole jsme psali v tomto článku.

Fotogalerie:

1.