fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1
Měsíční plán akcí: březen 2024
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
Soutěž Lidice pro 21. století
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Okresní kolo turnaje G2 FLORBAL CHALENGE

Okresní kolo turnaje G2 FLORBAL CHALENGE



Datum konání:
8.12.2016

Oba naše týmyČeský florbal opět přináší tradiční florbalový turnaj pro střední školy, v letošním roce nově pojmenovaný jako G2 FLORBAL CHALENGE. Díky Komerční bance se tak diváci i samotní účastníci turnaje mohou těšit na zajímavé ceny a další inovace oproti minulým ročníkům.

Systém turnaje zůstává stejný jako v předchozích letech. Jako první na řadu přichází okresní kola. Z nich se úspěšné týmy mohou probojovat do Krajského finále. Odtud vede cesta do fáze Národní finále, které má dvě skupiny – Východ a Západ. Západní skupinu tvoří zejména celky z Čech, východní skupinu zbylé kraje České republiky z části Čech, Moravy a Slezska. Vítězové skupiny Východ a Západ v Národním finále pak postupují do Finále, které se odehraje v O2 aréně v Praze.

Turnaj bude sponzorovaný nejen generálním partnerem Komerční bankou, ale i dalšími partnery jako ČEPS, Česká pošta a Spinflo, kteří se postarají o prestiž akce a hodnotné ceny pro úspěšné účastníky.

V uplynulém roce se do turnaje s původním názvem Pohár Českého florbalu středních škol přihlásilo bezmála 400 chlapeckých a dívčích týmů. Ty postupovaly skrz okresní a krajská kola do eliminací TOP 8. Pořadatelem východního finále bylo Brno, západní finále pořádala Praha. Semifinalisté postoupili do republikového finále v Praze na Jedenáctce, odkud se dva nejlepší chlapecké a dva nejlepší dívčí týmy probojovaly do finále v O2 aréně v rámci Superfinále florbalu 2016.

Ve čtvrtek 8. prosince 2016 se konalo okresní kolo této soutěže v Písku. Do obloukové haly v Tylově ulici dorazily dva naše týmy: dívek a chlapců. Oba týmy shodně skončily na druhém místě.

Okresní kolo dívek se konalo za účasti pouze dvou týmů. Vítězem a postupujícím týmem je tým Gymnázia Písek. Děvčata z Písku porazila naše dívky v obou zápasech celkovým skóre 12:1. Našeho čestného úspěchu dosáhla Kamila Blažková z kvarty.

Do turnaje chlapců se zapojila celkem čtyři družstva. Vedle družstev již zmíněných gymnázií z Písku a z Milevska ještě týmy SOŠ a SOU Písek a Obchodní akademie Písek. 

Naši hoši zvítězili nad učilištěm 2:0, prohráli 1:5 s píseckým gymnáziem a porazili "obchodku" 6:0. S celkovým skórem 9:5 obsadili krásné druhé místo za píseckým gymnázium, které postupuje i v kategorii chlapců. Nejlepším hráčem našich byl Tomáš Dušek se čtyřmi góly a jednou asistencí. 

Děkujeme našim florbalistkám a florbalistům za reprezentaci školy.

Družatvo dívekDiplom dívkyDiplom chlapciDružstvo chlapců